torsdag 14 februari 2008

livet en lång bilfärd?


många jämför livets resa med olika matrial här på jorden, som en bergodalbana tex., eller som jag nämt innan i bloggen, som en stege. men igår när jag stod i duschen så kom jag på att våra liv kan jämföras ganska så bra med en bil och eller en bilfärd.


vi börjar våra liv inne i bilfabriken, redan då bestäms våra egenskaper och personligheter, kanske till och med vad vi är menade att uppnå i livet. ska vi se bra ut? ska vi vara praktiska? ska vi ha många fuktioner? ska vi jobba för någon speciell fira? hur mycket får vi kosta? eller ska vi bara användas som troffeer till våra föräldrar barn? (alltså åt oss själva)

många av oss kanske inte kommer klara dessa krav som ställs på oss, och många av oss kanske det är fel på redan från början.


vi behöver föda för att överhudvudtaget kunna röra på oss, vilket vi ofta får med. detta beror även på om vi har rika föräldrar som har råd att ge oss det vi behöver för att kunna vara igång hela dagarna, med tanke på att bensin är så pass hög som den är idag.


så fort vi lämnar frabriken uppstår problem, andra bilar som kör om osv, som kanske har det mer bråttom i livet än vad vi har. människor som utmanar ödet och tycker om att leva farligt möter vi ofta i vår vardag. samma sak med bilar, vissa lever hälsosamt och sund håller sig under hastighetsmätarn för att vara på den säkra sidan, andra håller sig jämt och följer trafikreglerna men gör även trotts det sina misstag ibland, sen finns det dom som ständigt skiter i trafikreglerna oc lever som om det inte fanns någon morgondag.


och om vi nån gång vill parkera på resan för att göra något viktigt eller något som vi måste så finns det alltid nån jävel som har tagit den bästa och kortaste parkeringsplatsen. vi andra får kämpa om fram som galningar för att uppnå samma sak och mål.


stoppskyltar: möter vi dagligen, såna vi bara måste stanna upp vi varken sig vi vill eller inte.
högerreglen: alltid finns det folk som har företräde före oss.
hala vintrar: vissa klarar inte av halkan. andra har stryka och mot att kunna genomföra samma det.
trafikgupp: motgångar som saktar ner våran vardag.
verkstaden: mår vi dåligt så behöver vi hjälp, men det är aldrig gratis. ingenting är någonsin gratis.
övergångställe: vi hjälper andra människor.

sättet vi blir behandlade på visar hur vi mår.


ja det finns så mycket som kan jämförars i trafiken med våra liv, skulle kunna skriva en bok om det så mycket finns det att säga:p


men hur slutar våran bilfärd då?

antingen slutar den med att våra motorer blir för gamla och lägger av av en naturlig orsak, eller så slutar den med en stor smäll som bara gör att allting blir svart.



Inga kommentarer: